Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ı ziyaret etti.

Sosyal güvenlik bilincinin artırılması çalışmaları kapsamında sigortalı çalıştırmaya yönelik sivil toplum örgütleri ve işyerlerini ziyaret ederek temennilerde bulunduklarını belirten Canbolat, ülkemizde en önemli sorunun kayıt dışı istihdam olduğunu bildirdi. Kayıt dışı istihdam ile iş sağlığı ve güvenliğinin birbirinden ayrıştırılamayacağını ifade eden Canbolat, “Kayıt dışı istihdam azaldıkça sosyal güvenlikte kaynak temininin etkin, verimli ve sürdürülebilir olması sağlanacak.” dedi.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, sosyal güvenliğin çalışan ve çalıştıran açısından önemine vurgu yaptı. Kayıt dışı istihdamdan en büyük zararı kayıtlı işçi çalıştıran işverenlerin gördüğünü, haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını belirten Kıvanç, bu konuda yürütülen çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

SGK İl Müdürü Bilal Canbolat’ın ziyaretinde, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İmam Gazali Hıradağı ve Genel Sekreter Bora Kocaman da hazır bulundu.