Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı, sigortalılara ödenen geçici iş görememezlik ödeneklerinin işverenlerin prim borçlarından mahsup edilerek ödenmesini sağlayan 'mahsuplaşma programı' ile 'kısa vadeli sigorta mevzuatı' hakkında eğitim düzenledi.

Kurum çalışanları ve işveren temsilcilerine yönelik olan eğitim, 16-17 Mart ve 19-20 Mart tarihlerinde iki ayrı grup halinde planlandı. Mahsuplaşma programı ve mevzuat eğitiminin açılışına Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Gökay Akcan, Genel Müdür Yardımcısı Dilek Kara, Daire Başkanı Osman Yüce, işçi, işveren temsilcileri ve kurumun taşra teşkilatında çalışan kısa vadeli sigorta servisi personelleri katıldı.

Mahsuplaştırma işlemini elektronik ortamda ve otomatik olarak yapan bu uygulama ile işçiler iş göremezlik ödeneklerini ücretleri ile birlikte peşin olarak almakta, işverenler ise hem borçlarını kolaylıkla ödemekte, hem de eski yönteme göre işçilerin ödeneklerini almak için SGK ünitelerinde ve bankada harcadıkları emek ve zamandan tasarruf ediyor. Taraflar için kazan kazan projesi olduğu belirtilen bu uygulama ile Sosyal Güvenlik Kurumu da prim alacaklarını daha kolay ve kısa sürede tahsil etme imkanına sahip oluyor.