Mersin'in Bozyazı ilçesinde yaşayan Ali ve Fatma Bilir çifti, 7 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü Side antik kentte bitki temizliği ve defne kesimi yapıyor. Defne kesimini sadece yaz aylarında yapan çift, barınma ihtiyaçlarını da defnelerin arasında kurdukları küçük çadırlarda gerçekleştiriyor.

6 çocuklu Ali ve Fatma Bilir çifti, defne kesimini yevmiye usulüyle yaptıklarını anlattı. Günlük 35 lira yevmiye ile çalıştıklarını anlatan Ali Bilir, "Evde 6 çocuğumuz var, çalışmak zorundayız. 7 yıldır Side'de defne kesimi ve temizliği çalışması için geliyoruz. Antik kentte kestiğimiz defneleri kurutuyoruz. Kuruyan defneleri firmalar alarak İzmir'e işlemeye götürüyor, oradan da Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Side'deki defne bize 6 ay iş kapısı oluyor. Kışın da Bozyazı'da sebze yetiştirerek geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için yazın sıcağında çalışmak zorundayız. Çocuklarımız içinde evlenecek olan da var okuyan da." diye konuştu.

Ali Bilir, 7 yıldır Side'de defne kesiminde en mutlu oldukları davranışın ise çalışırken 'fotoğraflarını göndereceğiz diyerek adreslerini' alan Alman, Rus, Hollandalı, Belçikalı ve İngiliz turistlerin hepsinin fotoğraflarını göndermeleri olduğunu ifade etti.

Manavgat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede yıllık ortalama 160 ton kuru defne rekoltesi oluyor. Manavgat'ta yetiştirilen defne, İzmir'de fabrikada işlendikten sonra paketlenerek İspanya, İtalya, ABD, Norveç, Fransa, Almanya, Portekiz, İngiltere, Avusturya, İsviçre ve Belçika'da bulunan aromatik bitki işlemesi yapan fabrikalara ihraç ediliyor.