Dünyaca ünlü Antalya Side Yarımadası'nda bot turlarında geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde 30 düşüş oldu. 220 bin yatak kapasitesiyle yıllık 4 milyon turisti ağırlayan Side destinasyonunda su sporcuları, tura çıkarmada turist azlığına sebebiyle zor günler geçiriyor.

S.S. 283 Nolu Side Bot Turları Kooperatifi Sekreteri Engin Sonyurt, Side limanında yaptığı açıklamada, botçuları bu sene zor bir turizm sezonunun beklediğini söyledi. Manavgat-Side destinasyonuna tatile gelen 4 milyon turistin yüzde 5'ini Side Yarımadası'nda bot turuna çıkardıklarını belirten Sonyurt, bu yılın ilk 4 ayında Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 51 oranında Rus turist azalmasının işlerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Rus turist azlığı yanı sıra ülkeyi idare edenlerin Almanya Başbakanı Angele Merkel'e eleştirmesi ve 'Avrupalılara bizim ihtiyacımız yok, Avrupalıların bize ihtiyacı var' açıklamalarının Alman turistleri üzdüğünü belirten Sonyurt, bunun da bölgenin 'can simidi' olan Alman turistlerin azalmasına neden olduğunu iddia etti.

Bölge turizmi ve bot turlarının can damarını başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistler oluşturduğunu vurgulayan Sonyurt, "1 Ocak ile nisan ayı sonu itibari Side'de çıkılan bot turlarında geçen yıla göre yüzde 30 oranında düşüş var. Bu düşüşün süreceği endişesi taşıyoruz. Bölgeye Rus turistlerin gelmemesi botçuların işlerini olumsuz etkiledi. Yine aynı şekilde Alman turistler de küstürüldü. Bir de dünyada süren ekonomik krizin devam etmesi de bir olumsuz etken. Umarım bu kötü durum kısa süre." diye konuştu.