Antalya Side Limanı'nda Akdeniz'de turistlere bot ve tekne turu yaptıran turcular sezondan umudunu kesti. Yılın 7 ayını geride bırakmaya sayılı günler kala bot ve tekne turcuları sezon başında kaybettikleri Rus müşterilerinden sonra 1 Haziran'dan itibaren bekledikleri Alman turistleri bulamadı.

S.S. 283 Nolu Side Bot Turları Kooperatifi Başkan Yardımcısı Engin Sonyurt, Side limanında yaptığı açıklamada, bot ve tekne turcularının son 25 yılın en kötü turizm sezonunu yaşadığını söyledi. Sezonun ilk 5 ayındaki yüzde 35'lik Rus turistin kaybının devam ettiğini belirten Sonyurt, buna 50 gündür de Alman turistlerin eklediğini kaydetti.

Side'de en fazla bot ve tekne turuna Alman ve Rus turistlerin çıktığını belirten Sonyurt, "Bu sene bot ve tekne turcuları çok kötü bir sezon geçiriyor. 7 ayı bitirmek üzereyiz beklediğimiz canlılık olmadı. Bundan sonra da olacağını zannetmiyoruz. 2015'i kaybettik, inşallah 2016'ı kaybetmeyiz. Bot ve tekne turunda yaprak kımıldamıyor. Otelciler temmuz, ağustos ve eylül aylarında turist canlılığı oluşması için fiyat indirimi yaptı. İndirme bağlı gelen turistler Almanlar yerine Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovak turistler oldu. Bu ülke turistleri de bot ve tekne turuna çıkmıyor. Botcuların ve tekne turcuların can simidi Alman turistler. O da yok. Bu sezondan umudumuz kalmadı. Bu sene bizim için kayıp yıl." diye konuştu.