Alman teknoloji devi Siemens’in dünya genelinde 4 bin 500 çalışanı ile yollarını ayırmayı planladığı ortaya çıktı. Şirketin basın sözcüsü Alexander Becker, bunların 2 bin 200’ünun Almanya’dan olacağını açıkladı.

İşten çıkarmaların sebebi olarak enerji bölümündeki sorunlar ve şirketin iyi yürümeyen iş alanlarında yaptığı yeniden yapılandırma çalışmaları gösterildi.

Münih merkezli şirketin, elektrik üreticisi cihazları sektöründe yaşanan rekabetten dolayı fiyatların düşük olması sorunu yanında gaz türbinlerine olan talebin azalması sorunu ile boğuştuğu ifade edildi.

Siemens’in özellikle Mülheim an der Ruhr’daki fabrikalarında yeniden yapılanmaya gittiği bildirildi. Edinilen bilgilere göre hesabı yapılan yenilenmenin gerçekleşmesi durumunda 900 ile bin kadar çalışanın işi tehlikeye girecek.

4 bin 800 çalışanı olan Siemens Mülheim, buhar türbini geliştirip üretiyordu. Söz konusu işten çıkarmalardan Türk kökenli çalışanların da mağdur olması bekleniyor.

Şirketin bu yılın ilk üç ayında 3,9 milyar Euro gelir fazlası elde ettiği, fakat bunun şirketin üretip sattığı ürünlerden değil, bazı kollarını üçüncü firmalara satmasından kaynaklandığı açıklandı.