Almanya'nın Duisburg şehrinde Siemens şirketinin çeşitli şehirlerindeki fabrikalarında çalışan işçiler bir araya gelerek işçi çıkarılması ve fabrikanın yurt dışına taşınması planlarını protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde Siemens yönetimi iktisat tedbirleri alacaklarını duyurmuştu. Bu ise işçi çıkarılması ile fabrikalardan bazılarının yurt dışına taşınmasını öngörüyordu. Fabrikanın özellikle ABD’de North Carolina eyaletine taşınarak müşterilere daha yakın olma düşüncesi olarak açıklanmıştı. Bir araya gelen kalabalık ise ıslıklarla ve açılan pankartlarla şirket yönetiminin işçi çıkarılması kararını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Çalışanlar ayrıca Almanya’daki fabrikaların desteklenerek daha güçlü hale getirilmesini istedi. IG Metall KRV Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre gösteriye Mülheim a.d.Ruhr, Duisburg, Essen, Krefeld, Köln, Bonn ve Bocholt olmak üzere 3 bin kadar çalışan katıldı. IG Metall Sendikası Bölge Başkanı Knut Giesler gösteride yaptığı konuşmada 950 kişinin sadece Mülheim an der Ruhr kentindeki fabrikada işinden olacağı planlamayı kabul etmeyeceklerini söyledi. Çalışanlar ise açtıkları pankartlarla ‘Aslanlar gibi direneceğiz!’ mesajı verdiler.

Yapılan açıklamada ayrıca Siemens’in daha bir hafta önce gaz santralleri ile rüzgar gülü parkını satarak Mısır’da tarihinin en büyük ihalesini aldığı hatırlatıldı. Buna rağmen işçi çıkarılmasının anlaşılmaz olduğu belirtilerek bundan acilen vazgeçilmesi istendi. Sendikadan yapılan açıklamaya göre aynı anda Berlin ve Nürnberg’de de Siemens çalışanları protesto gösterileri düzenlediler. Almanya genelinde toplam 6 bin kişinin gösterilere katıldığı ifade edildi.