Toplam kırmızı et üretimi 2014'ün 4. çeyreğinde 402 bin 335 ton olarak tahmin edildi.

TÜİK’in verilerine göre toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre yüzde 98,7 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 arttı. Sığır eti üretimi 352 886 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre yüzde 101,2 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 arttı. Koyun eti üretimi 36 bin 525 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre yüzde 68,9 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 arttı.