Silifke Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 153 işçiyi ilgilendiren sözleşmede işçilere yüzde 13'lük bir ücret artışı öngörüldü.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Kültür eski Bakanı ve Mersin milletvekili adayı Fikri Sağlar ile Mersin milletvekili adayı Av. Ebru Çalışkan da katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Turgut, işçilerin sözleşmedeki tüm sendikal haklardan yararlandığını belirterek, Türkiye'de, personeline borcu bulunmayan ve örnek olan ender belediyelerden birinin Silifke Belediyesi olduğunu söyledi.
Başkan Turgut, şunları kaydetti: "153 işçimize yıllık yüzde 13 oranında zam verdik. Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşme 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak. Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödedik. Kasamızda kalan parayla da hizmet ürettik. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Silifke'mize beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız."

Toplu iş sözleşmesine katılarak işçileri ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u tebrik eden Kültür eski Bakanı ve Mersin milletvekili adayı Fikri Sağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Personeline günün şartlarında ve belediyenin imkânlarını göz önünde bulundurarak, en iyi zammı veren Belediye Başkanımızı kutluyorum. Başkanımızın ve personelinin yaptığı başarılı çalışmalarla, Silifke gerçekten değişiyor ve güzelleşiyor. Sosyal demokrat anlayışına uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Silifke Belediyemiz, personelin ekonomik anlamda yaşam kalitesini yükselterek, hizmette sınır tanımıyor. Emeğin ve emekçinin hakkını gözeterek, kısıtlı imkânlara rağmen en iyi hizmetleri gerçekleştiren Belediye Başkanı'mıza tekrar teşekkür ediyor, işçilerimize verilen bu zammın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ise bugüne kadar işçiye gösterdiği alaka ve verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür etti. Sönmez, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.

İmza törenine Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Mersin milletvekili adayı Fikri Sağlar, Mersin milletvekili adayı Av. Ebru Çalışkan, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, Mali İşler Müdürü Çiğdem Sağında, Yazı İşleri Müdürü Cengiz Gümüş ve sendika temsilcileri katıldı.