Silifke Turizmi Geliştirme Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ve aileleri Taşucu İskele Restaurant da kahvaltıda buluştu.

Silifke Turizmi Geliştirme Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Küçük, kahvaltıda yaptığı konuşmada, "Mersin'in en büyük ilçelerinden biri olan Silifkemiz büyük medeniyetlerden derin izler taşır büyük imparatorluklara ve büyük devletlere ev sahipliği yaptı.Tarihi milat öncesine dayanır, İşte bu yüzdendir ki Silifke’yi dolaşır iken tarihin ayak izleri bizlere eşlik eder, isimleri saymakla bitmeyen zengin tarihi eserleri bizi turistik merkez haline getirmeye yeter, sadece tarihi eserlerden başka iklimindeki dört mevsim bereketi ve verimli toprakları ile Silifke’yi tarım ve turizm cenneti haline getirmitir. Göksu Nehrinin döküldüğü yerde oluşan delta ve burada bulunan Akgöl ve Paradeniz dünyaca nadir olan kuşların toplanma üreme yaşam alanı olmuştur. Ayrıca Akdeniz’in en uzun en güzel sahilleri ve doğu Akdeniz’in en güzel koyları adaları ilçemizi cennetten bir köşe yapmıştır. Dünyada marka değeri olan lezzeti sayesinde türkülerde bile kendine yer bulan meşhur Silifke Yoğurdu, Silifkemizin güzellikleri bütün kriterler fazlasıyla ilçemizde mevcut. Bugün burada geleceğimiz için bir adım atmış bulunmaktayız. Bu yolda emin adımlarla yürüyerek Silifkemizin Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olması istiyoruz. Buradan bütün Silifke’deki turizm alanında çalışan işletmelerİ, turizm gönüllülerini, memleketine sahip çıkmak isteyen herkesi birlik olmaya derneğimize davet ediyoruz. Silifke turizmini geliştirmek ve tanıtmak için yeni projeler üretmek, bunlar için gerekli kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde olarak Silifkemizin hak ettiği ulusal ve uluslar arası arenada gerekli tanıtımları yapacağız." dedi

Kahvaltıya Dernek Başkanı Ali Küçük ve yönetim kurulu üyeleri aileleri, Silifke Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Suat Demir, Silifke Belediyesi Başkan yardımcısı Abdullah Yılmaz, Silifke Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Ataseven, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Turizm Danışma Bürosu çalışanları Aytaç Kurtuba ve Ertan Barut katıldı.