Rekabet kurulu (RK) Sinop ilinde faaliyet gösteren 5 hazır beton üreticisi teşebbüs hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.
Sinop ilinde hazır beton üretiminde faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin anlaşarak fiyat yükselttikleri ve bir araya gelerek kurdukları şirket aracılığıyla faaliyetlerini sürdürdükleri iddiasına ilişkin şikayet başvurusu nedeniyle yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 26 Mart 2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Ramazan Çetin Teknik Hazır Beton Ortaklığı ile bu Ortaklığın kuruluşuna iştirak eden, Çetin Nakl. Yakıt San. ve Tic. Ltd. Şti., Çakılsan Yapı Mal. Taş. İnş. Taah. Hafr. San. ve Tic. Ltd. Şti., Dostlar Kum Çakıl İnş. Müt. İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti., Magtaş Mad. İnş. Pet. Ür. Oto. Taş. Ürt. San. ve Tic. Ltd. Şti.
hakkında soruşturma açılmasına, karar verdi.

4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklıyor. Soruşturma, yukarıda adı geçen teşebbüslerin üretim unsurlarını birbirinin kullanımına tahsis ederek ve bu amaçla ortaklık kurarak koordinasyona yol açmak suretiyle ilgili kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı.