Aylardır maaşlarını alamadıkları için bir süredir eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan Sivas Demir Çelik (SİDEMİR) işçileri sonunda fabrika yönetimiyle anlaşmaya vardı. Taraflar Vali Alim Barut’un nezaretinde protokol imzaladı. Vali Barut iki taraftan da anlaşılan protokolün sınırları dışına çıkmamasını istedi.

2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evcil tarafından işletilmeye başlanan fabrikanın işçileri bu süreçte maaşlarını düzenli alamadıkları için sürekli eylemlerle Sivas gündeminde yer alıyordu. Sivas Valiliği'nde bir araya gelen taraflar anlaştıkları protokole imza attı. Protokolü, işçiler adına Çelik Şube Başkanı Mustafa Erturhan ve fabrika adına da SİDEMİR Genel Müdür Yardımcısı Saffet Beştepe imzaladı.

Vali Alim Barut, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sivas’ın önemli kuruluşlarından bir tanesi olan Demir Çelik Tesislerinde kamuoyunun da yakından bildiği gibi bir kısım aksaklıklar olduğunu hatırlatarak, "Çalışmalar zaman zaman durdu ve işçilerimizin bir kısım ücretleri ödenemedi. Ama geldiğimiz noktada gerek işveren gerekse de işçi tarafı mutabakata vardı. Mutabakata göre işçilerimizin tüm alacakları işveren tarafından taahhüt edildi, ödenecek, çalışmaya başlandığında da protokoldeki takvime göre ödemeler yapılacak." dedi.

İki tarafın da anlaşılan protokol dışına çıkmamasını isteyen Vali Barut, sözlerine şöyle devam etti: "Tabi ki tesisin Sivas’ta bulunması nedeniyle Sivas Valiliği'ni de ilgilendiren bir husus. Her iki taraf da Valiliğin himayesinde anlaşmaya son noktayı koymak istediler. Biz de bu taleplerine cevap verdik. Şimdi iki taraf anlaşmalarını imzalayacaklar. Taraflar birbirine güvendiklerini protokolde imza noktasına geldiklerini bize beyan ettikleri için bu töreni düzenledik. İki tarafın da bu protokolün sınırları dışına çıkmamasını temenni ediyorum."

Çelik İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise "Başbakan başta olmak üzere Milli Savunma Bakanı'mıza burada emeği geçen, fabrikanın çalışması ve işçi arkadaşlarımızın alabilmek için emek veren bütün kamuoyuna da teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir protokol oldu. İki tarafa da hayırlar getirmesini diliyorum. Bu sorunun imzadan sonra bir daha yaşanmayacağına inanıyorum. Tüm taraftara hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Demir Çelik Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Saffet Beştepe, "SİDEMİR’de yaşanan problemin çözümünde desteğini esirgemeyen Sayın Başbakanımıza, bakanımıza, valiliğimize, bu soruna karşı gösterdikleri duyarlılığın neticesinde sorun çözüme ulaşmıştır. Her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından her iki taraf üzerinde anlaşmaya vardıkları protokolü imzaladı.