İftar programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Feridun Işıklı, HAYSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Güner, HAYSİAD şube yönetim kurulu üyeleri, HAYSİAD üyeleri ve Kahramanmaraşlı iş adamları katıldı. HAYSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Güner, iftar sonrası yaptığı konuşmada duygu ve düşünlerini dile getirirken, misafirlere HAYSİAD hakkında da bilgi verdi. Güner konuşmasında: “Sayın belediye başkanım iş ve siyaset dünyasının değerli temsilcileri, kıymetli basın mensupları ve HAYSİAD üyeleri, Kahramanmaraş şubemizin tertiplediği helal lokmamızı paylaşmak istediğimiz bu güzel iftar soframıza hoş geldiniz şeref verdiniz. 11 ayın sultanı olan, içinde bin aydan daha faziletli bir gecenin bulunduğu, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtulmak olan Ramazan-ı şerifinizi bütün ruh-u canımızla tebrik eder, başta memleketimiz, ülkemiz ve âlem-i İslam hakkında hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ederim. Cenab-ı Mevla bu Ramazan’ın hürmetine uhuvvetimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin. Bütün dünyada zulüm gören Müslüman kardeşlerimize en kısa zamanda hayırlı fereçler nasip etsin inşallah” dedi.

Güner konuşmasının devamında HAYSİAD hakkında da misafirlere bilgiler verdi: “Kıymetli misafirler sizlere HAYSİAD hakkında kıs bilgiler vermek istiyorum. HAYSİAD manevi değerlerimizi ve manevi dinamiklerimizi iş dünyasına taşıyarak, iş ahlakını geliştirmek, bu düşünce ve ilkeleri benimseyen iş adamlarını aynı çatı altında için 2010 yılında İstanbul’da kuruldu. Geçen süreçte teşkilatlanma çalışmalarına önem veren HAYSİAD, şuan bin 300 üye, yetmiş bir il temsilciliği, on iki bölge temsilciliği, iki il ve şubesi ve on üç sektörel komisyon ile faaliyet göstermektedir” dedi.

HAYSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Güner

HAYSİAD 2023 VİZYONUNA İNANIYOR

HAYSİAD’ın Türkiye’nin 2023 vizyonuna inandığını dile getiren Güner: “HAYSİAD iş ve güç birliği prensibini benimseyerek, kişilerin üstünde kurumsal yapıların öne çıkmasını destekleyerek, böylece daha köklü müesseselerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmaktadır. Bunların yanında, yurt dışı ticari gezileri, yurt içi ve yurt dışı fuarlar, uluslar arası iş formları, komisyon çalışmaları, arge-inovasyon, sosyal sorumluluk projeleri HAYSİAD’ın başlıca faaliyetlerindendir. HAYSİAD sayı çokluğuna değil, kalite ve iş ahlakına bakılması gerektiği düşüncesindedir. Modern fakat acımasız dünyanın dar kalıpları ile hareket etmeden, sadece para kazanma hırsı için çalışmadan, rekabet ederek değil paylaşarak, sürtüşerek değil muhabbet ederek kazanma gayesi ile bir araya geldik. Niyetimiz helal kazanıp helal yolda harcamaktır. Bu gaye içinde var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş büyükşehir belediye Başkanı Erkoç yaptığı açıklamada, Dünyada zulüm gören Müslümanların acı çektiğini ve rahmet merhamet ayında, Müslüman kardeşlerimizin acılarının dinmesini temenni ediyorum” dedi