Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara'da "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginden önce yapılan bombalı terör saldırısını lanetledi. Yorgancılar, siyasi iradenin terörü lanetlemenin ötesinde, gereğini yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Yorgancılar, Ankara'da barış isteyen sivil vatandaşlara yönelik saldırıyla ilgili açıklamasında, terör eylemlerinin yeniden Türkiye’nin gündemine girerek evlere ateş düşürdüğünü ve yürekleri yaktığını söyledi. Yorgancılar, "Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum artık dayanılmaz bir hal almıştır. Ankara’da, barış isteyen sivil vatandaşlarımıza yönelik yapılan son saldırı da elbette ki amacına ulaşamayacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

‘GÜVENLİK ZAFİYETİNE VESİLE OLANLAR SORUMLULUĞUNUN GEREĞİNİ YAPMALI’

EBSO Başkanı Yorgancılar, yitip giden canların telafisi olmadığına dikkat çekerek, toplum huzuru ve barışını bozmaya, ülkede kaos çıkarmaya yönelik terör eylemlerini şiddetle lanetlerken güvenlik zafiyetine vesile olan görevlileri de sorumluluğunun gereğini yapmaya davet ettiklerini belirtti. Ender Yorgancılar, açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye, her geçen gün tehlikeli bir sarmalın içine sürüklenmektedir. Şanlı tarihimizde bu oyunları boşa çıkaran ülkemiz, bugün de bu güçte ve istektedir. Her bir saldırıda halkımız birbirine daha çok kenetlenmiştir, yine kenetlenecektir ancak bir korku imparatorluğuna dönüştürülmeye, milli birlik ve beraberliği çökertilmeye çalışılan ülkemiz, bunları haketmemektedir. Vatanına, toprağına, bayrağına canı pahasına bağlı olan halkımız da bu şiddeti ve ayrışmayı hak etmemektedir. Siyasi irade, artık terörü lanetlemenin ötesinde, gereğini yapmak zorundadır. Özellikle de seçim öncesinde söylemlerde çok daha hassas olunmalı, kastını aşan cümlelere müsaade edilmemelidir. Aksi, terör eylemine hizmet etmekle eşdeğerdir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki sağduyumuzu koruyarak, birlik ve beraberlik içerisinde, kutuplaşmadan yol alabilmeyi başarmak zorundayız. Temennimiz bir an önce bu acıların son bulması, ülkemizin yeniden huzurlu ve başarı dolu günlerine geri dönmesidir."