İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki sanayiciler, yaklaşan genel seçimden önce, 7 Haziran’dan sonra yaşanan kabusun geri dönmemesi için istikrar uyarısında bulundu. Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KESİAD) toplantısına katılan işadamları, seçimden sonra kısa sürede hükümet kurularak, istikrarsızlık ortamına son verilmesini istedi. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, 1 Kasım 2015'teki genel seçimin, ülkenin geleceği açısından önemini vurgulayarak, “Siyasiler, 7 Haziran öncesi iş dünyasından gelen uyarılara kulak tıkadı. İş dünyasının öneri ve isteklerine duyarlı olunması gerekir.” dedi.

Geçen genel seçimden sonra toplumda endişe ve istikrarsızlığın oluşmaması için siyasi partilere uyarılarda bulunduklarını belirten KESİAD Başkanı Öztaş, “Biz 7 Haziran’dan sonra toplumsal tepkilerin ve ekonomik baskıların artacağını, altını çizerek ifade ettik. 7 Haziran tarihinden hemen sonra erken seçim konuşmalarının ülkeyi kaosa sürükleyeceğini söyledik. Bunun dışında olası koalisyon senaryoları her ne şekilde olursa olsun. ülkenin faydasına olacağını belirttik. Ekonomik güven ve istikrar sağlama noktasında tüm partilerin özgür, katılımcı ve şeffaf bir hesap yapması gerektiğini defalarca ilettik. Aksi takdirde ekonomik istikrarsızlık, toplumun tüm kesimini ciddi şekilde etkileyecek demiştik.” şeklinde konuştu.

‘ÜLKENİN TEMEL DEĞERLERİ SARSILIYOR, CANLARIMIZ YANIYOR’

Siyasilerin, iş dünyasından gelen uyarılara kulak tıkadığını savunan Öztaş, “İş dünyası ciddi kayıplar verdi. Bu hiç önemli değil, biz krize alışığız, yaralarımızı sararız, sarıyoruz da. Bu belirsizlik içinde dahi halen daha aş verme, istihdam yaratma gayreti içerisindeyiz. Asıl önemli olan, ülkenin temel değerleri sarsılıyor, canlarımız yanıyor, her gün şehit haberleri yüreğimize ateş düşürüyor. Bugün geldiğimiz noktada, siyasiler de dahil kendimize, ailemize, topluma karşı düşüncelerimizi ve davranışlarımızı bir kez daha gözden geçirmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. Onlarca vatandaşımızın ve askerimizin hayatına kasteden bu hain saldırılara karşı güçlü ve emin durmak hepimiz için önemlidir. Bu süreçte toplum olarak kenetlenmek ve güçlenmek, düşmanı sevindirmemek gerekmektedir. Bu noktada haziran sonrası yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunu başaramazsak, 1 Kasım’dan sonra 7 Haziran sonrası yaşadıklarımızın çok daha büyüğünü yaşarız. Böyle bir durumda, ekonomimiz ayakta kalamaz. İstikrarsız bir ekonominin bir kez daha olumsuz olaylara maruz kalması, tüm ülke için tehlikeli bir durumdur.” dedi.