Lekesiz, Kahramanmaraş Belediyesinde düzenlenen DOĞAKA 45. Yönetim Kurulu toplantısında, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak adına iki büyük destek programı ve bölgesel kalkınma planı hazırlıklarının sürdürdüğünü belirtti.
     2013 "Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı"nın proje başvurularına ilişkin değerlendirmenin tamamlandığını hatırlatan Lekesiz, şunları kaydetti:
     "Bütçesi 30 milyon lira ilan edilen destek programının bölge genelinde faaliyet gösteren firmalarımızın yenilikçi kapasitesinin geliştirilmesine ve rekabet güçlerinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. SODES kapsamında ise özellikle az gelişmiş bölgelerdeki sosyal yapının iyileştirilmesi ve dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımın sağlanması amacıyla böyle bir program uygulanmaktadır. SODES, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumda fırsat eşitliğini sağlamak gibi önemli bir misyona hizmet etmektedir."
     Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise toplantıda alınacak kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     Toplantıya, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.