Tes İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin, Manisa'nın Soma ilçesinde Tes İş Sendikası Soma Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Somada Termik Santral işçileriyle direniş çadırında buluşan, Tes İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin, Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan ve işçilerle özelleşme ihalesi yapılan Soma Termik Santrali hakkında görüş alışverişi gerçekleştirdi.

Soma Elektrik Üretim A.Ş içersinde yer alan toplantı salonunda işçilerle yapılan görüşmenin ardından santral dışında kurulan direniş çadırını ziyaret eden Genel Başkan Şahin ve beraberindekiler, özelleştirmeye karşı direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Özelleştirmelerde hangi sıkıntıların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bunca yaşanan acıların ardından temennimiz bu özelleştirmemeyi yaşamamaktır. Bununla ilgili yetkililerle girişimlerimiz devam edecektir. Buradaki ihalenin yapılmaması gerektiğini kamuda kalmasının gerektiğini üretimin artacağını devletin daha kar edeceğini ilgili makamlara belirttik. Bu ihalenin iptal edilme ve durdurulması konusunda elimizden geleni yapacağız. Devir işlemi yapılmadan hem hukuki hem mücadele de siyasi anlamda yetkilerle gerekilenleri yapacağız. Satış bedeline bakıldığında Su Parasına gitmiştir. İlla satılacaksa da bu fiyata satılamazdı. Bu santralın devredilmemesi için Bakanlarla görüşeceğiz. Arkadaşlarımız burada işe girmişler burada devam etmelidirler. Biz arkadaşlarımızın yanındayız." şeklinde konuştu.