Rusya’nın Davos’u olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum 2015 (SPIEF) başladı. Açılışta konuşan Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Sergey Prihodko, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara rağmen bu yılki foruma geçtiğimiz yıldan daha fazla gazeteci ve işadamı katıldığını söyledi.

Rusya’nın normal bir şekilde yönetimlerini sürdüren, ortaklık çerçevesinde hareket eden şirketlere değer verdiklerini ifade eden Prihodko, “Politik konjonktüre göre hareket edenlerle değil.” ifadelerini kullandı.

Lenexpo Fuar alanında yapılan Ekonomik Foruma bu yıl 114 farklı ülkeden yaklaşık 7 bin 500 kişi katılıyor. 42 ülkeden resmi heyetin bulunacağı forumda, yaklaşık 900 Rus ve yabancı şirket temsilcisi yer alıyor. Forum çerçevesinde düzenlenecek tartışmalar ve iş görüşmelerinde katılımcılar müzakerelerde bulunacak.

Forumda herhangi bir aksaklık yaşanmasını istemeyen güvenlik güçleri, şehirdeki kontrollerini artırdı. Deniz ve karadan kordon altına alınan forum alanına görevliler ve davetliler haricinde kimse yaklaştırılmıyor.

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 19 Haziran tarihinde foruma katılması bekleniyor.

18-20 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek forum için kent aylar önce hazırlıklarına başlamıştı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen forumda 41 milyar dolarlık iş anlaşması imzalanmıştı.