Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), ana teması "Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" olan Expo Milano 2015'te, İstanbul Gourmet aşçıları tarafından hazırlanan Türk levrek ve çipurasını ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Etkinliğin 1 Mayıs-31 Ekim 2015 arasında düzenlendiğini belirten STG Başkanı Melih İşliel, kendilerinin 13-16 Haziran tarihleri arasında katıldıklarını söyledi. Türk su ürünlerini tanıtan STG’nin, 14 Eylül Türkiye Millî Günü etkinliğinde de yerini aldığını, günlük 200 bin kişinin ziyaret ettiği etkinlikte binlerce kişiye Türk balıkları tattırdığını kaydetti.

Türk balıklarının, ana temayla çok iyi bir ikili oluşturduğuna dikkat çeken İşliel, “Expo Milano 2015 kapsamında, 14 Eylül’de Türkiye Millî Günü gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin aralarında bulunduğu Türkiye heyetine ve İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Carlo Calenda’ya, Türk levrekli öğle yemeği menüsü ikram edildi. Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için başarılı bir tanıtıma imza attık.” diye konuştu.

Türkiye Millî Günü kapsamında, aynı zamanda DEİK organizasyonunda Türkiye İtalya İş Forumu düzenlendiğini aktaran İşliel, 2016'daki Antalya Expo'nun da tanıtıldığını, Türkiye’den mehter takımı, Anadolu Ateşi, un ve horon gösterisi, ebru, Burhan Öcal Orkestrası konseri etkinlikleri düzenlendiği bilgisini verdi.