Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan proje ile tam buğday unundan ekmek üretmek için su değirmenleri tekrar ayağa kaldırılacak.
     Kaymakam Necip Çakmak, Göztaşı Köyü'ndeki 120 yıllık su değirmeninde incelemelerde bulunarak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ve köy muhtarı Mustafa Açıkkar'dan bilgi aldı.
     Çakmak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde bir vatandaşın kendi ihtiyaçları için çalıştırdığı yaklaşık 120 yıllık su değirmenin tekrar köy halkına veya dışarıya üretim yapabilmesi amacıyla proje hazırlayarak Doğa Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunacaklarını söyledi.
     Su değirmenini DOĞAKA ya da Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tadilat ve bakımı yapılarak yeniden çalıştırılacağına dikkat çeken Çakmak, şöyle konuştu:
     ''Tam buğday unundan ekmek üretmek için su değirmenlerinin çalıştırılması önemlidir. Su değirmeni tarihimiz boyunca büyük önem arz etmiştir. Ancak sürekli gelişen teknoloji nedeniyle su değirmenleri kapanmış ya da yıkılmıştır. Şu an ayakta kalan su değirmenleri ülkemizde turizm için kullanılmaktadır. Sayın Başbakanımızın kepekli ekmek kullanımını yaygınlaştırılması kampanyasına Kaymakamlık ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak destek veriyoruz. Bu nedenle kapatılmış ancak çalışır durumdaki 'Göztaşı Su Değirmeni'ni tadilat ve bakımını yaptırarak, kepekli un üretimini artırmak istiyoruz. Bunun için de çalışma başlattık. DOĞAKA destekli yada Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin katkılarıyla su değirmenimizi hayata geçireceğiz. Köyün tarıma el verişli yerlerinde tamamen organik buğday yetiştirilerek su değirmeninde ununu yaparak kepekli un ürünleri soframıza gelecek. Yapacağımız bu projeye köylülerimiz de destek veriyorlar. Köylülerimiz ve değirmen sahipleri doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla Başbakanımızın başlattığı kampanyayı destekliyorlar. Biz de projenin hayata geçmesi için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.''
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ise kepekli un tüketimini yaygınlaştırmak için su değirmenlerinin faaliyete geçirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
     Özeser, ilçe genelinde 1 tanesi aktif olan 3 su değirmenin çalıştırılmasıyla yüzde 100 doğal kepekli un üretileceğini hatırlatarak, şifa, kalite, sağlık ve lezzeti içinde bulunduran tarihi su değirmenlerinin unlarına Başbakan Erdoğan'ın sözleri sonrasında dönüşün başladığını belirtti.
     Su değirmenini işleten Murat Güleç ise dedesinden kalan su değirmeninin eski canlılığına kavuşmasına köylünün ve kendisinin çok sevindiğini söyledi.
     Su sıkıntısının yaşanmadığını anımsatan Muhtar Mustafa Açıkkar da, su değirmeninin hemen bakıma alınarak un üretimine en kısa zamanda başlanacağını bildirdi.
     Daha sonra Kaymakam Necip Çakmak ve beraberindekilere, su değirmeninde üretilen undan yapılan çörek ikram edildi.