Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), faaliyetine dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan EXPO Milano 2015'te devam ediyor. İtalya'nın Milano şehrinde, 1 Mayıs-31 Ekim 2015 arasında düzenlenen ve ana teması "Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" olan fuardaki Türkiye pavyonunda, tanıtım gruplarına ayrılan alanda 12-17 Haziran tarihleri arasında hem ülkenin su ürünlerini tanıttı hem de ziyaretçilere İstanbul aşçıları tarafından özel sunumlarla hazırlanan levreği ikram etti. Etkinlik süresince STG standına yoğun ilgi olurken çoğunluğunu İtalyanların oluşturduğu ziyaretçiler, levreği çok beğendiklerini söyledi.

STG Başkanı Melih İşliel, yaptığı açıklamada, "İtalya, en çok ihracat yaptığımız ülkelerden biri olmasının yanısıra Akdeniz ülkesi olması sebebiyle de mutfak ve su ürünleri açısından da yakın olduğumuz bir ülke. 2014 yılında İtalya'ya 79 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. Özellikle levrek ve çipura, İtalya'da çok tüketilen ve sevilen balık çeşitlerinden. EXPO, konsepti itibariyle son tüketiciye ulaşabileceğiniz bir platform. STG olarak burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle hem ülkemizin su ürünlerini tanıtarak sevdirmeye hem de su ürünlerinde oluşturduğumuz pozitif Türkiye algısını pekiştirmeye çalıştık." diye konuştu.

Etkinliğin son günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve beraberindeki heyet, EXPO Milano 2015 Türkiye Pavyonu’nu açtı. Açılışa İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Carlo Calenda, Bakan Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye EXPO 2015 Komiseri Tarık Sönmez, Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, Milano Ticaret ataşeleri Semine Uygun ve Mehmet Burak Yılmaz, ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, diğer bazı ihracatçı birlikleri yönetim kurulu başkan ve yardımcıları ile tanıtım grupları başkanları da katıldı.