Sürat Kargo’dan kimi basın organlarının iddialarına tepki geldi. Şirketin avukatı Hürol Karadaş, postacılık sektörü ile ilgili yeni yönetmeliğin tüm kargo ve kurye firmalarına zarar vereceğini ifade etti. Yönetmeliğin belli maddedelerine atfen Sürat Kargo aleyhine yapılan haberlerden şikayet eden Karadaş’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Postacılık Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nde geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle ilgili bugün çeşitli gazetelerde Sürat Kargo’yu hedef alan haberler yayınlanmıştır. Sabah, Yeni Şafak ve Yeni Akit gibi daha önce de çok sayıda hayali habere imza atan medya kuruluşları yeni yürürlüğe giren bir yasa ile şirketimizin kapatılacağı haberini okuyucularına duyurmuştur.
Kişiye ya da özel bir şirkete zarar vermek adına yasa çıkarıldığına inanmak istemesek de ortaya atılan iddialar bu şüpheleri güçlendirmektedir. Ancak demokrasi dışı ülkelerde ya da yönetimlerde yaşanabilecek bu gibi bir durumun cereyan etmesi halinde, çıkarılan yasanın ‘iyi niyetten yoksun’ ve ‘nokta atışlı’ olduğu aynı zamanda iftiraya dayalı haberlerin linç desteğiyle özel sektöre darbe vurma amacı güttüğü şeklinde anlaşılacaktır.

Anayasa ve kanunlara aykırı olarak çıkarılan yönetmelik ile sadece Sürat Kargo AŞ, zarar görmeyecektir. Türkiye’de kargo ve kurye sektörü; yaklaşık 11 bin hizmet noktası (şube/acente), 95 bin çalışanı, günlük hareket eden 27 bin araç ve günlük 4 milyon 500 bin adres ziyareti ile kamu yararına hizmet vermektedir. Herhangi bir şirketin kapanması halinde bile bu durum en az 10 bin kişinin işsiz kalmasına, yaklaşık 50 bin kişinin de geçim sıkıntısına girmesine neden olacaktır. Kargo firmaları, Türkiye geneli il ve ilçelerinde yapılandığı için herhangi bir şirketin kapanması halinde şehir ekonomileri de sıkıntıya girecektir.
Kurulduğu günden bu yana her türlü denetimden alnının akıyla çıkan, son dönemde ise neredeyse her gün denetlenen şirketimiz üzerinden bir türlü istedikleri kirli planlarını uygulayamayanlar, anlaşılacağı üzere yeni bir oyunu sahneye koyma hazırlığındadır. Bu haberlerin ışığında önümüzdeki günlerde yaşanabilecek hukuk dışı girişimler konusunda şimdiden savcıları göreve davet ediyoruz.
Yasaları kirli işlerine alet etmekten çekinmeyenler ve bu ucuz saldırılara destek sağlayarak kamuoyu oluşturan medya kuruluşları hakkında gerekli yasal haklarımızı ulusal ve uluslararası hukuk zemininde artan motivasyonumuzla sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”