Sabah ve Yeni Asır gazetelerinde yer alan ‘Sürat Kargo’ya posta hizmeti izni verilmedi’ iddialarına yalanlama geldi. Kargo şirketinin avukatlarından Hürol Karadaş tarafından iddialara cevaben yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen ay Sürat Kargo AŞ hakkında mesnetsiz iddiaları gündeme getiren Sabah ve Yeni Asır Gazeteleri gerekli açıklamaları yapmamıza ve hukuki müracaatları gerçekleştirmemize rağmen bugün de birbirine oldukça benzeyen ve haberi yapan muhabirin aynı olması nedeniyle tek elden çıkan metinleri okuyucularına duyurmuştur. Bilgi teknolojileri Kurumu’nun (BTK) ‘ yetki belgesi verme’ süreci devam ederken, ayrıca BTK tarafından tarafımıza ulaşan herhangi bir yazılı bildirim olmadığı halde bu gazeteler tarafından tamamen algıya dönük haberler yapılmaya devam etmektedir. ’Paralelin postacısı hizmet veremeyecek’, ‘Paralel şirkete kargo izni yok’ başlıklarıyla çıkan haberlerdeki bilgiler havuz diye tabir edilen bu gazetelere kimler tarafından servis edilmektedir. Sürat Kargo, sektörel tüm yükümlülükleri yerine getirerek ve bugüne kadar yapılan tüm denetimlerden alnının akıyla çıkarak çalışmalarını tüm süratiyle devam ettirmektedir.

Haberde geçen ‘Kurul üyeleri Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarını ve Kırmızı kitaba giren paralel yapıyla mücadele kararını dikkate alarak karar verdi’ ifadeleri hakkında açılacak davalarda Sürat Kargo’nun MGK kararlarında ve Kırmızı kitapta ne şekilde yer aldığının tespitinde bulunulması istenilecektir. Hukuk devleti ilkesinin hayata geçeceği bir Türkiye’nin arifesinde olduğumuz şu günlerde bağımsız kurulların fonksiyonunu ifa edeceğinden şüphemiz yoktur.”