Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, sürdürülebilir turizmin temelini çevrenin oluşturduğunu söyledi. Dünya turizminde yükselen trendin çevre öncelikli turizm olduğunu belirten Şimşek, Antalya 12 milyon, Manavgat'a yıllık 4 milyon turistin gelmesindeki en önemli etkenin çevre ve deniz suyu temizliği olduğunu kaydetti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Manavgat'ta otellerin animasyon ve çevre koruma kulüpleri bir araya gelerek doğa sahip çıkılması konusunda pankartlar açtı. Mavi bayrağın turizmde çevre öncelikli markalaşmanın adı olduğunu vurgulayan Şimşek, Manavgat turizm destinasyonunda 130 mavi bayraklı tesisin olduğunu ifade etti.

Gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirasın temiz bir çevre bozulmamış doğa olduğuna dikkat çeken Şimşek, doğaya atılan bir plastik ve metal atığın binlerce yıl sonra yok olduğunu kaydetti. Şimşek, "Bilindiği üzer ülkemiz Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE) kriterlerini belirlemede ülkemiz mavi bayrakta dünya ikincisi oldu. Ülkemizde en fazla mavi bayrağa sahip il Antalya. Antalya bölgesinde de en fazla Manavgat destinasyonunda var. Sürdürülebilir turizmin temelini temiz bir çevre ile deniz suyu temizliği oluşturur." diye konuştu.