İlk aşamada 200 kişinin istihdam edildiği ve 10 milyon liraya mal olan tekstil fabrikasını faaliyete geçiren Suriyeli işadamı Hossam Tatari, engellerin kaldırılması halinde yüzlerce Suriyeli işadamını yatırım yapmak üzere Türkiye'ye getirebileceğini söyledi.

Suriye'nin önde gelen tekstil gruplarından Tatari Grubu, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 milyon liralık yatırım kararı aldı. İlk olarak 10 milyon liraya mal olan 200 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını kuran Tatari Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hossam Tatari, bürokratik engellerin kaldırılması halinde yüzlerce işadamını yatırım yapmak üzere Türkiye'ye getirebileceğini söyledi.

Altyapı sorunlu

Bir grup işadamı ile birlikte 5-6 ay önce Türkiye'ye yaptığı ziyaret sonrası yatırıma karar verdiklerini anlatan Tatari, çok sayıda Suriyeli işadamının Mısır ve Ürdün'e yatırım yaptığını belirterek, "Benim daha önce Suriye'deyken de Mardinli bir ortağım olduğu için ben buraya yatırım yapma kararı aldım" dedi.

Halep ve Şam'da 25 yıldan beri tekstil sektöründe faaliyet gösterdiklerini, üretimlerinin tamamını Good Choice markası ile Avrupa'ya ihraç ettiklerini dile getiren Tatari, "Devletin Suriyeli işadamları için özel olarak bir danışmanlık hizmeti vermesi gerekiyor.

Türkiye, yabancı yatırımları Mardin'e çekmek için teşvik paketlerini çıkardı, ancak gerçeğini konuşmak gerekirse, burada altyapı sorunu var. Kesinlikle yeni yatırımcılar için elverişli değil. Eğer devlet ve hükümet yetkilileri altyapı çalışmaları için bir şeyler yaparlarsa birçok yatırımcı daha gelecek" diye konuştu.