Sütaş’ın ’Aksaray İline Ekonomik Etki Analizinin Güncellenmesi ve Sosyal Etki Analizi Raporu Projesi’ Aksaray fabrikasında düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz Sütaş’ın Aksaray’daki yatırımlarının 170 milyon doları bulduğunu açıkladı. Yılmaz, Sütaş’ın 2,2 milyar lira cirosunun 980 milyon lirasının Aksaray’daki faaliyetlerinden elde edildiğini bildirdi.

Sütaş 40. yıl kutlamaları kapsamında önemli bir projenin tanıtımını Aksaray Fabrikasında gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısına Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, işadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Aksaray fabrikalarının Sütaş’ın olgunluk eseri olduğunu belirtti.

Aksaray’da ilk kazmayı vurdukları günden itibaren toplamda 170 milyon dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Yılmaz, Sütaş’ın 2,2 milyar lira civarındaki cirosunun 980 milyon lirasının Aksaray’daki faaliyetlerinden elde edildiğini söyledi.

5 bin kişilik Sütaş ailesinin bin 350’sinin Aksaray fabrikasında çalıştığını vurgulayan Yılmaz, Sütaş Aksaray tesislerinin bölgeye çok önemli katkılar verdiğine işaret etti.

Yılmaz konuşmasının devamında: ‘’Bölgeye 350 milyon lira süt bedeli giriyor. Bu çok önemli bir rakam, her gün yaklaşık 1 milyon lira demek. Aksaray da üreticilere ödenen paranın dışında ayda çalışanlarımıza 3-3,5 milyon lira ödüyoruz. Yine 2-2,5 milyon lira taşımamızı yapan tedarikçilerimiz, süt taşıyanlar, ürün taşıyanlar, esnafların ihtiyaçlarımız için verdiği tedarik desteği var. Böyle büyük bir ekonomik faaliyet Aksaray da gerçekleştiriyoruz. Yem fabrikamız için ihtiyaç duyduğumuz ham maddeyi de bölgeden gidermeye çalışıyoruz. Bu da yaklaşık yılda 40 milyon liraya ulaşıyor." dedi.
Toplantıda daha sonra Prof. Dr. Erdinç Yelden tarafından güncellenen Sütaş Aksaray tesislerinin Aksaray’a ekonomik etki analizi raporu hakkında bilgiler verildi. Kalkınma Bakanlığı Uzmanları Kamil Taşcı’nın Sosyal Ekonomik Göstergelerle Aksaray, Bekir Ağırdır tarafından da Aksaray Ekonomik Etki Analizi konusunda sunum yapılarak katılımcılara bilgiler verildi.