Sütaş Aksaray'da enerji ve yeni çiftlik yatırımları gerçekleştirecek. Fabrika, çalışan sayısını bin 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Sütaş'ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yem fabrikası, süt sığırcılığı çiftlikleri eğitim merkezi ve enerji üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya, Sütaş Aksaray Fabrikası'nda günlük 36 ton süt işlendiğini, çalışan sayısının bin 250'ye ulaştığını belirtti. Ulukaya, "Aksaray'da Sütaş yatırımlarının arttırarak devam ettiriyoruz. 3. çiftlik yatırım için çalışmalarımız başladı. Yine biyogaz tesislerimizde 25 bin nüfuslu bir yerleşim biriminin enerji ihtiyacını karşılayacak elektrik üretim kapasitesine ulaştık. Bu alandaki yatırımlarımızı yüzde yüz arttırma kararı aldık. Sütaş ailesinin Aksaray'daki toplam çalışan sayısı yakın zamanda bin 500 kişiye ulaştırma hedefindeyiz." dedi.

Aksaray'ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok iyi olduğunu belirten Vali Ataklı ise "Aksaray yakın zamanda tarım ve hayvancılıkta ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olacak. Üreticilerimizi ve üreticilerimizin bir araya geldiği kooperatiflerimizi destekliyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Sütaş Aksaray Fabrikası'ndaki modern tesisler ilimiz için ülkemiz için örnek tesislerdendir." diye konuştu.