Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’nin iş dünyasındayeni yatırımlar için zemin hazırlayacağını belirtti.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’ne yönelik bir açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu tarafından bugün açıklanan, destek paketinin iş dünyasında olumlu bir hava oluşturduğunu ifade etti. Başkan Ertekin, ekonomik olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde açıklanan bu destek paketinin, yeni yatırımlara zemin hazırlayacağına ve ivme kazandıracağına dikkat çekti.

Başkan Ertekin şunları kaydetti: “Açıklanan bu paket genelde Türkiye, özelde de Şanlıurfa için son derece olumlu gelişmeler içeriyor. Paketle alınan tedbirlerin üretim ve sanayi için memnuniyet verici olduğunu düşünüyoruz. Sayın Başbakanımız 'Yüzde 4'lük büyüme hedefine rahatlıkla ulaşılabilir' dedi. Bize göre de bu paketin büyümeye etkisi olumlu yönde olacaktır, ancak bu paketle birlikte ihracatın artırılması da gerekiyor. Özellikle sınır komşusu olduğumuz veya ihraç ürünlerimizin geçiş güzergâhlarındaki ülkelerde uluslararası tüm imkânlar kullanılarak barışın sağlanması, büyüme rakamlarına katkı sağlayacaktır. Şanlıurfa’nın ekonomideki en önemli merkezi olan ŞUTSO olarak bugün açıklanan destek paketinden dolayı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, katkı veren tüm bakanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz."