Bursa’da dönüşümü 10 yıldır kangren halini alan Tabakhaneler Bölgesi’yle ilgili mülk sahipleriyle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, taraflarla mutabakata vardıklarını açıkladı. Dönüşümün satın alma ya da ortaklık şeklinde gerçekleşeceğini, yatırımcıyla görüşmeleri mülk sahipleri adına Büyükşehir’in yapacağını belirten Başkan Altepe, “Çalışmaların sonunda inşallah sadece Bursa’ya değil Türkiye’ye örnek bir dönüşüm çalışmasını hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Muhsin Özyenice ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. BUSKİ’deki başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda, Sıcaksu’da mülk sahiplerinden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle 10 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen kentsel dönüşüm meselesi ele alındı. Toplantı sonunda, dönüşümde Büyükşehir’e tam yetki verilmesi ve Türkiye’ye örnek sağlık kompleksi yatırımının bir an önce hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tabakhaneler Bölgesi’ndeki kentsel dönüşümün hisse satışı ya da proje ortaklığı şeklinde gerçekleşeceğini söyledi. Bölgede 40 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını, geriye kalan 140-150 dönümlük alanın ise hala özel mülkiyet olarak kaldığını kaydeden Başkan Altepe, küçük alanlarda satış, büyük alanlarda da ortaklık politikası izlenerek projenin tamamlanacağını ifade etti. Proje ortaklığı ya da satış şartlarının arazinin genişliğine göre farklı oranlarda yüksek kazançlara yol açacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Bunun gerçekleşebilmesi için önce Sıcaksu bölgesindeki küçük alanların Büyüksehir’e devri, büyük alanların da proje ortaklığına girmesi gerekiyor. Bu şekilde hareket ederek, inşallah en kısa zamanda sonuç alacağız. Buraya bütünlük içerisinde uygulanacak bir proje, hem yatırımcıya hem de yer sahiplerine büyük avantaj sağlayacaktır. Bu şekilde hak sahipleri açısından 1’e 4 bir kazanç mümkün olacaktır” diye konuştu.

Başkan Altepe, Sıcaksu’yla ilgili dönüşüm çalışmalarında müteahhit firmalarla görüşmeyi Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını açıkladı. Büyük ve küçük hissedarlardan kentsel dönüşüm için temsil vekaleti almaya başladıklarını, vekalet işlemleri tamamlanır tamamlanmaz mülk sahipleriyle en kısa sürede yüklenici firmanın belirleneceğini söyleyen Başkan Altepe, “Çok geçmeden sonuç alacağımızı umuyorum. İnşallah hem Bursa’ya hem de Türkiye’ye artı değer sağlayacak, sağlık turizmine ve Soğanlı, Alemdar gibi çevre bölgelerde yenilemeye imkan sağlayacak güzel bir projeyi ortaya çıkartacağız” şeklinde konuştu.