GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörel Tanıtım Grupları Genel Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ekonomi Bakanlığı'nın denetiminde Türkiye İhracatçı Birlikleri'ne bağlı olarak faaliyet gösteren sektörel tanıtım gruplarının dünya genelinde etkin roller üstlendiğini bildirdi.

Çıkmaz, yazılı açıklamasında, 2015 yılında TİM'e bağlı faaliyet gösteren 15 tanıtım grubunun dünyanın çeşitli ülkelerinde etkin çalışmalar sürdüreceğini belirtti.

Dubai Gulfood 2015 fuarında da tanıtım guruplarının etkili faaliyetleriyle dikkati çektiğini ifade eden Çıkmaz, hedeflerinin 2023 vizyonunu yakalamak olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Tanıtım grupları çeşitli sektörlerle ilgili olarak TİM'e bağlı, Ekonomi Bakanlığı'nın kontrol ve koordinasyonuyla çeşitli bölgelerdeki ihracatçı birliklerimizin sekretaryası altında sektörel ihracat potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak dünya genelinde faaliyetler göstermektedir. Şu anda aktif olarak 15 sektörel tanıtım grubumuz dünyanın farklı ülkelerinde kendi sektörleriyle ilgili faaliyetlerini sürdürmektedir. Gıda alanında faaliyet gösteren tanıtım gruplarımız Dubai Gulfood 2015’te stant açarak önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Sadece uluslararası sektörel fuarlarda değil önceden belirlenen hedef ülkelerde de etkin çalışmalar sürdüren tanıtım gruplarımız ihracatçılarımızın öncü birliği rolünü üstlenmektedir. Tanıtım grupları sadece ürünlerin tanıtımında değil aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımında da önemli birer misyon üstlenmişlerdir."

Çıkmaz, dünya pazarlarında etkin olmak için gerek Türkiye'nin gerekse ürünlerin tanıtımının yoğun bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'de üreticilerin birçok sektörde modern teknolojiye dayalı üretimleriyle, rakip ülkelerin bir adım önünde yer aldığına işaret eden Çıkmaz, tanıtım gruplarının mevcut ve hedef pazarlardaki Türk üreticilerinin imajını geliştirirken, aynı zamanda yoğun tanıtım faaliyetleri düzenleyerek sektörlerdeki Türk ürünlerini ve tanıtım malzemelerini potansiyel yabancı alıcılarla buluşturmayı hedeflediğini bildirdi.

Çıkmaz, sürdürülen çalışmaların ülke ihracatına olumlu yansımalarının olacağını belirtti.