Bulgaristan Gümrükler Ajansı Genel Müdürü Vanyo Tanov, Türkiye sınırında nakliye araçlarından oluşan kuyruğun sınırdan geçirilmek istenen transit mallardan dolayı oluştuğunu açıkladı.

Türkiye’den taşıtlara yüklenen ürünlerin, gümrük işlemi yapıldıktan ve mühürlendikten sonra hedef ülkeye sorunsuz gitmesi gerektiğini belirten Tanov, Kapıkule Sınır Kapısı'na gelindiğine ise banka garantisinin kaldırıldığını ve hiçbir belge gösterilmeksizin sadece fatura ibraz edilerek ürünlerin Bulgaristan’a sokulmaya çalışıldığını kaydetti.

Vanyo Tanov, Bulgaristan tarafının bir gümrük işlemini yeniden başlattığını ve fatura üzerinde yazılan ürünler ile TIR’larda yüklü olan ürünlerin aynı olduğunda dair denetim yaptığını ifade etti. Bu işlemin 30 ila 40 dakika arasında sürdüğünü ifade eden Tanov, bu işlemin aslında Türkiye gümrüğü tarafından yapılması gerektiğini ve Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nın bu tür işlemler için uygun bir kapı olmadığını vurguladı. Burasının gümrük olmadığına değinen Tanov, bu sorunlardan dolayı sınırlarda kuyruk oluştuğunu kaydetti.