İzmir’in tarihî simgelerinden olan Kemeraltı Çarşısı'nın gizemi, takılarda hayat bulacak. Gelenekselden evrensele izler taşıyan özel koleksiyon, JEWEX 2015-6. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda görücüye çıkacak. Kuyumculuk sektörünün yeni yıldaki ilk önemli ve kapsamlı organizasyonu olan JEWEX 2015, 23 Ocak 2015 tarihinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açılacak. Dört gün devam edecek olan, Türk kuyumculuk endüstrisinin üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacak fuarda sergilenecek özel takılar, mankenler tarafından tanıtılacak.

Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, takı defilesini İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte düzenleyeceklerini söyledi. Gençer, “Kuyumculuk sektörümüzün vizyonunda yeni bir pencere açmak için her yıl özgün tasarımları özel bir defileyle sergiliyoruz. Gelenekselleşen defilemizde bu yıl önemli bir konuya daha vurgu yapacağız. Şehrimiz İzmir, uygarlıkların yarıştığı eşsiz bir tarihsel süreci yaşadı. Büyük ve özgün uygarlıklar gelip geçti bu kentin kaldırımlarından. Tarihî Kemeraltı Çarşımız'ın gelenekselden evrensele izlerini taşıyan özel bir takı koleksiyonunu, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü oluşturdu. Bir ilk olma özelliğini taşıyan koleksiyon, Kemeraltı’nda yer alan camiler, havralar, çeşmelerde bulunan desen ayrıntıları, takının ihtişamıyla birleşerek 100 parçalık koleksiyona dönüştü. Takıya ilgi duyan herkesin takip edebileceği defile, fuarımızın ilk günü saat 18.00’de, ülkemizin önemli mankenleri tarafından podyumda sunulacak.” dedi.

JEWEX 2015, 23-26 Ocak arasında devam edecek. Saat 10.00'da başlayacak fuar ilk üç gün 19.00'a, son gün 18.00'e kadar sektör profesyonelleri ve VIP davetliler tarafından ziyaret edilebilecek.