Şu anda derme çatma ve tarihi dokusundan uzak olan Tarihi Uzunçarşı aslına uygun olarak yeniden düzenlenecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin yakında ihaleye çıkacağını söyledi.

Toçoğlu yaptığı açıklamada, tarihi değeri olan Uzunçarşı için çalışma başlattıklarını belirterek bu adayı şehrin markalarından biri yapacaklarını belirtti. Bölgede bilirkişi marifetiyle belirlenen kamulaştırma bedellerinin esnafa ödemelerin devam ettiğini dile getiren Toçoğlu, “Hukuksal kaidelere bağlı, son derece programlı ve hassas bir istimlak süreci gerçekleştirdik. Bunu rahatlıkla ifade edebilirim; projede yola çıkarken ne söylemişsek bugün de aynı hissiyatı taşıyoruz: Esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

İhalenin ardından projede ilk kazmayı vuracaklarını vurgulayan Toçolu, dönüşüm çalışmasının etaplar halinde hayata geçirileceği bilgisini verdi. Toçoğlu, “Şehrin markası olan bölgeleri yeniden imar edeceğiz. Projeleri daima birlikte geliştirecek ve Sakarya’ya kazandıracağız. İnşallah Uzunçarşı tarihi arka planında olduğu gibi cazibe merkezi olmayı sürdürecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.