MHP Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özmen, seçim çalışması kapsamında yaptığı gezilerde tarlada çalışan tarım işçilerini de ziyaret etti. Tarım işçileri, milletvekili adayına sorunlarını aktararak, sosyal güvenleri olmadığını, barınma sorunu yaşadıklarını, aldıkları ücretin çok düşük olmasından dolayı geçinemediklerini dile getirdi.

İlçe gezilerinde vatandaşların dertlerini dinleyen Özmen, bu kez Bünyan ilçesinde tarlada çalışan işçilerle bir araya geldi. İşçilerle birlikte patates söken milletvekili adayı, sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında partilerinin yapacağı çalışmaları anlattı.

Özmen, özellikle tarlada çalışan tarım işçilerin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğunu anlatarak, şunları ifade etti: “Tarım işçilerimize bir dokunduk bin ah işittik. O kadar sorunları var ki; 13 yıldır iktidarda olan ve bugüne kadar insanların geçimini sormayan AKP’nin toplumun her kesimi olduğu gibi tarım işçilerimizi de unutmuşlar. Onlarla ilgili hiçbir destek yada ekonomik anlamda imkan sağlamamışlar. Sorunları dinledik ve en büyük sıkıntılarının hiçbir sosyal güvenleri olmadığını gördük. Kimi annenin üniversitede okuyan çocuğu için para yetiştirmek amacıyla tarlada çalıştığını gördük. Kayseri ve Kahramanmaraşlı olan tarım işçilerimizin en büyük sorunları ise çalıştıkları bölgelerde barınma sorunları. Her biri çadırda kalıyor ve sonbahar ile birlikte gece ısınma sorunu yaşıyorlar. Onların bu dertlerini görmeyenler, 13 yıl sonra çıkmış asgari ücretle geçinmek zorunda kalan, ekonomik sıkıntı altında inim inim inleyen insanlarımızın maaşını iyileştireceklerini söylüyor. Siz 13 yıldır neredeydiniz. 13 yıldır bu insanlarımız ekonomik sorunlar başka olmak üzere büyük zorluklar içindelerdi.”

Mehmet Özmen, bazı tarım işçisi annelerin kendi sorunlarından ziyade gelen şehit haberlerinin ülke adına büyük sorun olduğunu ve üzüntü yaşadıkları yönünde söylemleri olduğunu aktardı.