Kahramanmaraş'taki, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün "Makineli Hasada Uygun Baharatlık Biber Islahı" adlı bilimsel çalışması, Expo 2016 Antalya'da birincilik ödülüne layık görüldü.

Enstitü Müdürü Hasan Gezginç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası olarak ilk defa Expo 2016 Antalya'da düzenlenen Bitki Islahı Proje Pazarı'ndan (BIPP) birincilik ödülüyle döndüklerini söyledi.

Gezginç, 8 Ekim'de düzenlenen EXPO 2016 Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi organizasyonunda, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) iş birliği ile ilk defa uluslararası olarak düzenlenen Bitki Islahı Proje Pazarı'nda araştırma enstitüleri ve üniversitelerden gelen ıslah projelerinin firmalar ile buluşturulduğunu belirtti.

Pazarda ulusal ve uluslararası bitki ıslah çalışmalarının sergilendiğini dile getiren Gezginç, şunları kaydetti:

"Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğümüz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen 'Meyvenin Saptan Ayrılma Direnci Düşük Kurutmalık Biber Islahı' projemizin 2. dilimini oluşturacak nitelikte hazırlanan 'Makineli Hasada Uygun Baharatlık Biber Islahı' başlıklı proje çalışması birincilik ödülüne layık görüldü. Enstitü müdürlüğümüz bu organizasyona destek vermek, bitki ıslahında yoğun çalışmalar yürüttüğü diğer projelerimizi ve geliştirdiği çeşitleri de tanıtmak amacıyla bir tanıtım standı açarak, katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu." 

Gezginç, böyle uluslararası bir bilimsel başarı yakalamanın mutluluğu içinde olduklarını sözlerine ekledi.