Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Bursa’da doğal afetlere dayalı ödemeler hakkında bilgi verirken, “Sigortalı üreticilere 54 milyon TL üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirilerek üreticilerin mağduriyetlerini giderdik.” dedi.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, tarım sigortaları ve 2015 yılının ilk altı ayında üreticilerin maruz kaldığı doğal afetler üzerinde durularak, yapılan hasar tespit çalışmaları ele alındı.

İl Müdürü Ömer Çelik görüşmede; "Tarım sigortalarına bakanlığın verdiği önemin ne kadar haklı gerekçeleri olduğu bu altı aylık dönemde çok iyi görüldü. 2015 yılı iklim verileri ve olayları ile çok ekstrem bir yıl oldu. Aşırı yağmur ve sık sık yaşanan dolu yağışı özellikle bahçelerde önemli zararlara yol açtı." dedi.

TARSİM SİGORTASININ YÜZDE 50’Sİ DESTEKLEME KAPSAMINDA

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, tarımsal üretimin dolu, don, sel ve aşırı yağış gibi birçok doğal afetin etkisine açık olduğunu belirterek, bu afetlerden korunmanın tek yolunun ise tarım sigortası yaptırmak olduğunu söyledi. İl Müdürü Çelik, açıklamasının sonunda "TARSİM sigorta poliçe bedellerinin yüzde 50’si destekleme kapsamında. Üreticilerimizi ürünlerini ve hayvanlarını tarım sigortası kapsamında korumaya almak üzere sigorta yaptırmaya davet ediyorum." dedi.

BURSA'DA TOPLAM 54 MİLYON TL HASAR ÖDEMESİ

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ise, TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Bursa’da yapılan hasar ödemeleri hakkında bilgi verdi. Cemil Satoğlu, Bursa’da 2014 yılında armut başta olmak üzere kiraz, zeytin, nektarin ve erik gibi meyvelerin yanı sıra, sebzelerde dolu ve don hasarları olduğuna dikkat çekilerek; “Sigortalı üreticilere 54 milyon TL üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirilerek üreticilerin mağduriyetlerini giderdik.” dedi.