Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, taşeron işçileri, yasa ve yönetmenlikler ile sağlanan hakları konusunda bilgilendirildi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonundaki toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Devlet Sert, Genel Merkez Hukuk Müşaviri Mehmet Ali Kayabaşı, Yozgat Merkez, Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy belediyeleri ile hastaneleri ve Bozok Üniversitesi gibi kurumlarda çalışan sendika üyesi 700 taşeron işçi katıldı.

Taşeron işçilerin sorunları ve çözüm önerileri, taşeron işçilerde toplu-iş sözleşmesi süreci, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesine dair yönetmelik, kamu ihale kanununa göre ihale edilen personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında istihdam edilen işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi hakkında yönetmelik konularını kapsayan gündem maddeleri görüşüldü.

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, taşeron işçilerinin sorun ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirterek bu çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Devlet Sekreteri Devlet Sert, taşeron işçiliğin yıllardır kanayan yara olduğunu, yeni çıkarılan yasa ve yönetmelikler bu kanayan yaraya 'dur' demek için gece gündüz demeden mücadele etiklerini söyledi. Sert, ''Yuvanıza hoş geldiniz, çıktığımız bu yolda bu haklı mücadelemizde bizi yalnız bırakmayınız, birlik beraberlik ve örgütlenmenin olduğu yerde başarı gelir. Bu zorlukları birlikte aşacağız, hiçbir şeyden korkmayın, haklı mücadelenizden asla vazgeçmeyin, artık sizin arkanızda dağ gibi duran bir sendikanız var. Bizde bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.