Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği Başkanı Sultan ÜNAL "Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK olmak üzere çeşitli bürokratlar ile görüşmeler yaparak, taşeron işçilerin sorunları ve sıkıntılarını dile getirip görüşmelerine ve çalışmalarına devam etmektedir. Gerçekleştirdiği toplantılar ve ziyaretler ile taşeron işçilerin sesi olmaya devam eden derneğimiz tüm Türkiye'de taşeron işçilerin haklarını aramak ve tüm taşeron işçileri tek çatı altında toplamak için çalışmalarına başladı" dedi. 

"Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği tüm işçileri tek çatı altında toplamak istiyor." diyen Ünal  "Geçtiğimiz günlerde istişare toplantısı yaparak taşeron işçilerin haklarının aranması için tüm taşeron işçileri tek çatı altında toplama kararı aldıklarını ve bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini" Sultan ÜNAL şu açıklamalarda bulundu;

"Son zamanlarda Türkiyedeki taşeron işçi örgütlenmesinde dağınıklık ve kopmalar görülmektedir. Bu da taşeron işçilerin haklarının ve sorunlarının ilgili ve yetkili makamlara ulaşmasına, işçi ve emekçi arkadaşlarımızın bir arada olamalarına neden olmaktadır. Bundan dolayı uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmalarımızın tüm türkiyede'de bilinmesi ve taktir görmesi üzerine derneğimizin isminden de anlaşılacağı üzere, Taşeron İşçileri Birliği Derneği artık tüm Türkiyede tüm taşeron işçi teşkilatlanmasına bir çatı olma hareketini başlatmıştır. Türkiyedeki bu hareket için tüm iller ile iletişime geçip yeni geçici yönetim kurulup Türkiye Taşeron İşçiliğini bir çatı altında toplama kararı alınmıştır. Bu çalışma ile bizlere destek veren tüm işçi emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Unutmayın ne kadar birlik olursak o kadar güçlüyüz."