Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya ve Türkiye arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) bu yılki toplantısını Kazan’da yapacaklarını duyurdu.

Minnihanov Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Akdeniz İhracatçılar Birliği’nden oluşan Türk iş adamları heyeti ile bir araya geldi. Minnihanov, Rusya ve Türkiye arasında dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve ikili işbirliğinin artırılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Minnihanov, “Bugün, Türkiye Tataristan’ın başlıca dış ticaret ortağı. Türkiye bölgemizde yabancı sermayeli işletme sayısı bakımından ilk sırada. Tataristan Cumhuriyeti’ne yapılan tüm yabancı yatırımın yüzde 25’i Türk iş dünyasına ait.” bilgisini verdi. Tatar lider, Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde Türk yatırımlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kazan’da ÜDİK toplantısına hazırlandıklarını açıklayan Minnihanov, “2015 yılının son çeyreğinde ÜDİK toplantısını Kazan’da yapmayı planlıyoruz. Mart ayında da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı’nın Tataristan’a ziyaretini bekliyoruz. Nisan ayında Tataristan Cumhuriyeti heyeti Ankara, İzmir ve Türkiye’nin başka kentlerine çıkarma yapacak.” şeklinde konuştu.

Türk iş dünyası temsilcileri Kazan’da 18 Şubat’ta yapılan Türkiye-Rusya Federasyonu Tataristan Tarım ve Gıda İşbirliği Forumu’na katılmıştı.