Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde gıda denetimlerini arttırdı.

İlçenin dört bir yanında tatlı, pasta ve şekerleme imalathaneleri ile satış yerlerini baştan aşağı titizlikle denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uymayan, sağlıksız üretim yapan iki işyeri hakkında cezai işlem uyguladı, işini hakkıyla yapan esnafları da tebrik etti.

Bayramların vazgeçilmez ikramlarından tatlılar vitrinlerdeki yerlerine almaya hazırlanırken Yenimahalle zabıtası, Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte Demetevler Mahallesi’nde faaliyet gösteren tatlı, baklava, şekerleme ve börek imalathaneleri ile satış alanlarını mercek altına aldı. Ramazan ayı süresince halkın en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde yoğunlaştırılan denetim çalışmalarında, Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uyguladı. Yapılan denetimin ardından 7 maddelik durum tespit idari yaptırım karar tutanağı düzenlenen bir işyeri bin 400 TL para cezası alırken, eksiklikleri giderilene kadar faaliyetten men edildi. Bir diğer işletme ise 790 TL peşin para cezası aldı.

İlçede halk sağlığını tehdit edecek hiçbir gıda maddesinin üretim ve satışına müsamaha göstermeme kararlılığında olan belediye ekipleri, sağlıklı şartlarda, olması gerektiği gibi hizmet veren esnaflara da tek tek teşekkür etti.