Çukurova bölgesinin sektörel lideri olan Tatlıcı Köse 30. şubesini Mersin’in Silifke ilçesinde hizmete açtı.

Açılışa katılan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Tatlıcı Köse gibi bir markanın ilçede şube açmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gerek mekan, gerek hizmet ve gerekse ürün kalitesiyle bilinen Tatlıcı Köse’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Cinrbir, işletme sahiplerine de bol kazanç diledi. Açılış sonrasında şubeyi gezerek ürünlerden tadan Cinbir, Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Karahan’dan, firma, şube ve ürünler hakkında bilgi aldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Mahmut Karahan, Türkiye’de tatlı sektöründe yaşanan kalite ve damak lezzetine olan ilginin artması, bilhassa yöresel firmaların bulundukları bölgede tüketiciler tarafından beğenilmesi ve şubeleşmesini memnuniyetle karşıladıklarını aktardı. Arka arkaya şube açılışları gerçekleştirdiklerini ifade eden Karahan, “Yakın zamanda Susanoğlu ve Pozantı’da da birer şube daha açacağız. Tatlıcı Köse olarak milletimizin önem verdiği değerlerin bilincinde hareket ederek, kaliteye, devamlılığa, çeşitliliğe, hijyene verdiğimiz önemi sürdürüyoruz.” dedi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Karahan, şöyle konuştu: “Protokol kapsamında ürettiğimiz her türlü süt ve süt ürünü, şerbetli tatlı, yaş ve kuru pasta ile mayalı ürünlerin kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini BTÜ Gıda Mühendisliği Laboratuvarlarında yaptırıyoruz. Üniversite-özel sektör arasındaki önemli çalışmalardan biri olan anlaşmada, akredite laboratuvarlarda çıkan sonuçlar ile Köse’nin yarım asırdır taviz vermediği gıda güvenilirliği Adana BTÜ’nün uzman teknik kadrosunun güvencesinde olacak. Yapılan denetimler, önceden planlanmadan rastgele gerçekleştirilmekte. Farklı şubelerden ve farklı ürün gruplarından ayda iki kez örnekleme yöntemiyle alınan numuneler laboratuvarlarda analiz ediliyor. Tüm bu çalışmalarımızı hep daha iyiye, daha mükemmele ulaşabilmek adına yürütüyoruz. Bunların sonucu olarak ta mevcut, açılan ve açılacak olan tüm şubelerimizde her geçen gün artan talebi karşılarken kaliteyi ve aynı lezzeti korumanın mutluluğu içerisindeyiz.”