Kübalı yetkililer, TAV Havalimanlarının içinde yer aldığı konsorsiyumla Havana Havalimanı’nın geliştirilmesi ve işletmesi için görüşmelere başlanacağını açıkladı. Proje, San Antonio de los Banos havalimanının geliştirilmesini de kapsıyor.
TAV Havalimanları, Groupe ADP ve Bouygues Batiment International’den oluşan konsorsiyum, Küba’da başkent Havana’da yer alan Jose Marti Uluslararası Havalimanı’nın geliştirilmesini ve işletmesini kapsayan proje için görüşmelere davet edildi.
“Dünyanın her yerinde iş yapabilecek finansal ve operasyonel yetkinliğe sahibiz”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “TAV olarak ürün ve hizmetlerimiz tüm dünyada 17 ülkede 70 havalimanında yer alıyor. Dünyanın her yerinde iş yapabilecek finansal ve operasyonel yetkinliğe sahibiz ve fırsatları değerlendiriyoruz. Yaklaşık bir yıldır takibimizde olan iki havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için, Fransız ortağımız ADP ve Küba’da önemli inşaat projelerine imza atmış olan BBI ile birlikte münhasıran görüşmelere başlamak üzere davet aldık. Havana Jose Marti Havalimanı’nın yenilenmesi, geliştirilmesi ve işletmesiyle ülkenin batısında yer alan San Antonio de los Banos havalimanın geliştirilmesi için görüşmeler yürüteceğiz. Şu an yılda yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet veren Havana Havalimanı’nın kapasitesinin 2020’de 10 milyonun üzerine çıkarılması hedefleniyor” dedi.