TAV İşletme Hizmetleri, Letonya’nın ana giriş kapısı Riga Havalimanı’nda yolcu salonlarının işletmesi için açılan ihaleyi kazandı. Sekiz ülkede 17 havalimanında 30 yolcu salonuna ulaşan şirket, yılda 2,1 milyon yolcuya hizmet sunuyor.


TAV Havalimanları iştiraki TAV İşletme Hizmetleri, Kuzey Avrupa’nın önde gelen bağlantı merkezlerinden Riga Havalimanı’nda özel yolcu salonlarını portföyüne ekledi. Şirket, havalimanında bulunan toplam 540 metrekarelik iki özel yolcu salonunu 2020 yılkına kadar işletecek. Nisan ayı itibariyle operasyona başlayan TAV İşletme Hizmetleri, salonları yenileyecek.

TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, yurtdışında da hızla büyüyen TAVR-’ın özel yolcu salonu işletmeciliğinde hızlı adımlarla ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yıldan itibaren Almanya, Umman ve Tunus’ta art arda kazandıkları ihalelerle hızlı bir büyüme ivmesi yakaladılarını dile getiren İşbulan, “Riga da bu zincire eklenen son halka oldu. Air Baltic’in ana üssü olarak Kuzey Avrupa’nın başlıca bağlantı merkezi haline gelen Riga Havalimanı’ndaki özel yolcu salonlarını hızlı bir şekilde yenileyerek yolcularımızı TAV’ın ayrıcalıklarıyla buluşturmaya başladık. Bu sayede artık sekiz ülkede 17 havalimanında 30 yolcu salonuna ulaştık. Önümüzdeki dönemde hedef bölgemiz olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında fırsatları kovalamaya devam edeceğiz.” dedi.
Riga Havalimanı 2014’te yaklaşık 4,8 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV İşletme Hizmetleri, 17 havalimanında yılda yaklaşık 2,1 milyon yolcuya hizmet sunuyor.