Tavuk yumurtası üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7.4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.7 azaldı. Tavuk yumurtası üretimi ise 1,3 milyar adet olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2015 ’Kümes Hayvancılığı Üretimi’ verilerini açıkladı. Tavuk yumurtası üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 azaldı.

Kesilen tavuk sayısı 98 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 435 bin adet oldu. Kesilen tavuk sayısı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 azaldı. Temmuz ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 10,5 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttı.

Tavuk eti üretimi 167 883 ton, hindi eti üretimi ise 4 bin 574 ton olarak gerçekleşti. Tavuk eti üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 arttı. Temmuz ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 12 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 arttı.