Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan Mürsel Bilgen, 4 yıl önce kurduğu çiftlikte kapalı ortamda tavuk yetiştiriciliğine başladı. Kısa sürede 2 bin tavuğa sahip olan girişimci, günlük bin yumurtayı pazara sunuyor.

Çiftliğinin önündeki araziyi değerlendirmek isteyen Bilgen, kapalı ortamdaki 2 bin tavuğun yarısını açık alanda yetiştirmeye karar verdi. Arazide doğal ortamda beslenen tavukların yumurta verimi de arttı.

Bilgen, AA muhabirine, Kahramanmaraş'ta doğal alanda tavukçuluk yaptığını söyledi.

Kent ve ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçladığını dile getiren Bilgen, şöyle konuştu:

"Sektörümüz zor ama 4 yılda önemli mesafeler aldım. İlk başta kapalı ortamda üretim yaptım sonra tavukların yarısını çiftliğimin önündeki arazide yetiştirmeye başladım. Bir süre sonra tavukların daha çok yumurta verdiğini gördüm. Günlük bin yumurtayı pazara sunuyordum. Şu anda verim yüzde 50 arttı. İnşallah önümüzdeki dönemde tavukların tamamını arazide yetiştirmeyi düşünüyorum."

Bilgen, açık arazideki tavukların yumurtasının diğerlerine göre daha büyük olduğunu da belirtti.

Tüketicilere doğal ve kaliteli yumurta sunmak istediğini ifade eden Bilgen, "Neredeyse kaz yumurtasından büyük yumurtalar almaya başladık. İri yumurtanın fiyatı da farklı oluyor. Dolayısıyla daha fazla kazanmaya başladım. Tavuklar özgürleşti, yumurta verimi arttı" diye konuştu.