Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerin büyüme hızını yavaşlattığını vurgulayarak, "Daha iyisini yapabileceğimize inanıyor ve sektör olarak büyümeye daha fazla destek olmaya çaba sarf ediyoruz. Sektör kredilerinde kurdan arındırılmış olarak büyüme beklentisi yüzde 15 seviyesinde bulunuyor" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nda yer alan bankaların genel müdürlerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TBB Başkanı Hüseyin Aydın, son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerin büyüme hızını yavaşlattığını söyledi. Aydın, "Daha iyisini yapabileceğimize inanıyor ve sektör olarak büyümeye daha fazla destek olmaya çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı. Aydın, ağırlıklı canlı kredi olmak üzere 52 milyar TL’lik kredi yeniden yapılandırıldığını açıkladı. Aydın, topladıkları mevduatı krediye dönüştürdüklerini para kazandıklarında bunu öz kaynağa çevirip ardından yine kredi olarak ekonomiye aktardıklarını belirterek “Paranın üstüne oturmamak lazım" dedi.

"3,30 ile 3,70 arasındaki bant normal bir banttır"

Toplantıda kur değerlendirmesinde bulunan TBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Leblebici, piyasada belirlenen kurun gerçek kur olduğunu dile getirdi. Leblebici, dolar kurunun 3,30 ile 3,70 arasındaki bandın normal bir bant olacağını belirtti.

TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, toplantıda yaptığı sunumda 2016 yılı son çeyreğinden itibaren düzenlemelerin uygulamaya geçmesiyle hem bireysel hem de kurumsal kredilerde önemli büyüme olduğunu ve son çeyrek büyümesinin dokuz ayın toplamından fazla olduğunu söyledi. Keskin, bankacılık sektörü finansal istikrarın sürdürülmesine ve büyümeye destek olmaya tüm çabasıyla devam edeceğini belirtti. Keskin, 2017 yılı için kredi, toplam aktif, mevduat ve özkaynak büyüme beklentilerini yüzde 15, yüzde 13, yüzde 13 ve yüzde 12 olarak açıkladı.