TBB’den yapılan açıklamada bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) resmi sitesinde yer alan açıklamada bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak Katma Değer Vergisi (KDV) iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, konutta Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının düşürülmesi nedeniyle, konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak iade alabilecekleri yönünde yorum ve değerlendirmelere yer verilmiştir. Bankacılık işlemleri ve bu bağlamda konut kredisi işlemleri, KDV’nin konusuna girmemektedir. Dolayısıyla bu işlemler nedeniyle bankalar tarafından KDV uygulaması yapılmamaktadır. Bu çerçevede, bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bilgilerinize sunarız".