Bankaların TCMB nezdindeki döviz ve efektif piyasalarında işlem yapma limitleri 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, yaklaşık yüzde 130 oranında artırıldı. Bu sayede söz konusu işlem limiti bugünkü Euro-dolar paritesi esas alındığında 50 milyar ABD dolarına yükseltilmiş oldu.

Merkez Bankası, Döviz ve Efektif Piyasaları İşlem Limitlerine İlişkin değişikliği yaptıgı basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

"1) Küresel Para Politikalarının Normalleşme Sürecinde Yol Haritası'nda belirtildiği gibi, döviz likiditesinin desteklenmesi amacıyla, bankaların TCMB nezdindeki döviz ve efektif piyasalarında işlem yapma limitleri 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, yaklaşık yüzde 130 oranında artırılarak (bugünkü EURUSD paritesi esas alındığında) 50 milyar ABD dolarına yükseltilmiştir.

2) Bankalara ABD doları ve Euro bazında limitleri ayrı ayrı bildirilecektir.

3) Bu çerçevede, bankalara tahsis edilen depo limitleri ile ROM kapsamında TCMB’de bulundurulan altın ve döviz varlıklarının toplamı, yurtdışı şubeleri dahil olmak üzere, bankaların gelecek 1 yıldaki yurtdışı borç ödemelerinin
tamamını fazlasıyla karşılayabilecek seviyeye yükselmiştir."