Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Akdeniz Bölgesi birlik başkanları toplantısı Kahramanmara'ta yapıldı.

TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Akdeniz Bölgesinin süt, kırmızı et ve damızlık üretimi açısından hayvancılık için önemli bir konumunda olduğunu vurguladı.

Hayvancılığın her geçen gün iyiye gitmesinin en önemli sebeplerinden birinin ilkel yöntemlerden vazgeçilmesi olduğunu ifade eden Özden, şunları söyledi:

"Hayvancılık sektörü Hhükümetin verdiği desteklemelerle gelişti ve dolayısıyla üreticilerin kendine olan güveni arttı. Sığır ırkının ıslahı konusunda yapılan çabalarla geride kalan 10 yıllık süreç içerisinde Akdeniz Bölgesi'nin önemli katkısı oldu. Sektörümüzde bazı sorunlar var ancak bunların önümüzdeki dönemde yapılan bu tür bölgesel toplantılarında etkisiyle çözüleceğini düşünüyoruz."

Çiğ süt analizlerinin yaygınlaştırılması amacıyla, inek başına destekleme farkı çalışmalarının da sonuç verdiğini aktaran Özden, hazırlanan "Islah amaçlı süt kalitesinin desteklenmesi" projesinin 5 ilde hayata geçirildiğini bildirdi.

Kahramanmaraş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yunus Güzel ise hayvancılığın geçen yıllara oranla daha düzenli hale geldiğini, sektörde faaliyet gösteren ürecilerin sürekli kendini geliştirdiğini, teknolojiden de istifade ettiğini söyledi.