DÜZCE (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB)  personeli tarafından Düzce'nin Yığılca ilçesindeki bir ilköğretim okulunun iç tefrişat malzemesi eksiği giderildi, okulun dış cephe boyası yapıldı.

Yıl boyunca gösterdikleri performans karşılığı ödüllendirilen TEB KOBİ Bankacılığı personeli, kazandıkları paraları bir araya getirerek Yığılca'nın Hacıyeri Köyü İlköğretim okulun eksiklerini giderdi.

Satın alınan 42 sıra, bir yazı tahtası okula yerleştirildi, yaklaşık 30 personel tarafından okulun dış cephe boyası yapıldı.

TEB Bankası Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, banka personelin duyarlı davranışından ötürü çok mutlu olduklarını söyledi.

Okul için yapılan desteğin dışında maddi durumu olmayan öğrencilere de yardımda bulunulduğunu anlatan Boz, şöyle konuştu:

"Bu proje Türk Ekonomi Bankası'nın bir projesi değil, KOBİ Bankacılığı personelinin yıl genelinde yaptıkları performans karşılığında şahsi olarak kazandıkları para ödülünü kendi ihtiyaçları için kullanmaktan vazgeçip eğitime destek projesidir. Personel kendi iş güçlerini ortaya koyarak badana boya işlerini yapıyorlar. Bunun dışında okulumuza sıra ve yazı tahtaları alındı. Çocuklara gelirken ayakkabı ihtiyaçları ve bir takım hediyeler getirildi. Bu gönüllülük projesi için yaklaşık 30 kişilik bir ekiple buraya geldik. Öğrencilerin yüzündeki mutluluğu görmek ve hissedebilmek bizim de mutlu olmamıza vesile oldu.  Bu proje bu bölge için inşallah başlangıç olur."

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise bu tür duyarlılık projelerine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bugün Yığılca'nın Hacıyeri köyü okulunda başlatılan projenin diğer bölgelerimize de örnek olacağından şüphemiz yok. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hacıyeri okulumuzun çevresine tel örgüyü de biz yapacağız" diye konuştu.

Program sonunda çocuklara ikramda bulunuldu.